Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetók az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról.

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Terve V1/3. intézkedéséhez kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészítette A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében címü tájékoztató anyagot. A dokumentumot a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság kérésére az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztó Intézet közzétette a Nemzeti Köznevelési Portálon.

Tájékoztatás az utazási kedvezmények igénybevételéhez használható okmányokról és dokumentumokról

Az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatának tájékoztatása alapján 2017. november 13. napjától, a mellékletben található okmányok és dokumentumok megléte mellett lehet igénybe venni az utazási kedvezményket.
Melléklet itt letölthető.

Október 4-én kilencedik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a "Mondd, szereted az állatokat?" - városi környezetismereti versenyt 3. és 4. osztályos tanulók számára.A verseny egyéni és csapatverseny is volt. Egyéniben az első hat helyezettet jutalmaztuk (oklevéllel, könyvvel), minden csapat érmet kapott (az első kettő aranyat, kettő ezüstöt, három csapat pedig bronzot). A verseny megrendezésével célunk volt, hogy elfogadtassuk, megszerettessük és megismertessük a gyerekekkel az állatokat, melyek a természet, így mindennapi életünk része.

A verseny első helyezettje egyéniben: Gadányi Péter (Reményik) és Taba Zsombor (Neumann)
Csapatban: I. hely Somogyi Zénó, Sopár Zalán, Koós Alex, Novák Barnabás (Reguly) és Taba Dorka 3.a, Takács Szofi 3.b, Borbély Dániel 4.b, Taba Zsombor 4.a (Neumann)
Gratulálunk minden versenyzőnek!

"Mondd, szereted az állatokat?" - városi verseny

2.hely 600m sikfutas Csík Kornel
3.hely magasugrás Hosszú Andras
4.hely 4x100m váltófutás Csík Kornél, Pankotay Benedek, Tóth Benjamin, Hosszú András
4.hely kislabda hajitas Csik Kornél
4.hely 60m sikfutas Vinkó Hédi
6.hely tavolugras Csik Kornél
7.hely 600m sikfutas Tóth Benjamin
8.hely tavolugras Pankotay Benedek

Felújítás

TIOP-1.2.3-09/1-2010-0034 Közös tudásbázis kialakítása az iskolai könyvtárak fejlesztésével – Együttműködés a Paragvári Utcai Általános Iskola és a Neumann János Általános Iskola között

TÁMOP-3.1.7-11/2-0556 Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése
„Csodakert” A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolában

A pályázat zárása

Kapcsolódó anyagok